Gezond tuinieren – Waarom tuinieren goed voor je is

Gezond tuinieren – Waarom tuinieren goed voor je is

Tuinieren is een uitstekende manier om kinderen te leren over gezond eten en evenwichtige voeding. Het zal hen helpen hun immuunsysteem te ontwikkelen en de voedingsvoordelen van groenten te begrijpen. De kinderen zullen ook leren over het belang van hard werken. Je eigen voedsel laten groeien kan je ook geld besparen. Focus op gewassen die je graag eet en die ook kosteneffectief zijn om te groeien.

Afgezien van de voor de hand liggende gezondheidsvoordelen, kan tuinieren ook psychologische voordelen hebben. Uit een studie gepubliceerd in 2017 bleek dat tuinieren geassocieerd was met een hogere kwaliteit van leven en een verminderd risico op depressie. Bovendien kan tuinieren zelfs het risico op bepaalde auto -immuunziekten verminderen, vooral bij kinderen. Of je nu een doorgewinterde tuinman of een first-timer bent, er zijn veel voordelen voor tuinieren.

Tuinieren is ook een geweldige oefening, die sociale interactie, blootstelling aan de natuur en zonlicht combineert. Dit zal de bloeddruk verlagen en de vitamine D -waarden verhogen. Andere voordelen zijn het verbeteren van het dieet en het herstellen van kracht en behendigheid. Tuinieren biedt ook aerobe oefening, die dezelfde hoeveelheid calorieën gebruikt als regelmatige sportschooltrainingen. Het fysieke werk dat betrokken is bij het graven, harken en maaien is bijzonder calorierijk.

Een ander voordeel van tuinieren is de stressverlichtingse kwaliteiten. Het verlaagt de stressniveaus, verlaagt de bloeddruk en verhoogt de immuunfunctie. De voordelen van tuinieren zijn zo uitgebreid dat het zelfs in ziekenhuizen is gebruikt om de gezondheid te bevorderen. Een ziekenhuis in Oost -Ontario noemde bijvoorbeeld onlangs de tuin de helende Earth -tuin, omdat tuinieren de kinderen helpt om met stress om te gaan.

Reacties zijn gesloten.