Vakantie in Zweden

Vakantie in Zweden

Zweden is een Scandinavisch land met binnenmeren, ijzige bergen en duizenden kusteilanden. De belangrijkste steden zijn allemaal kust, waaronder Stockholm, Göteborg en Malmö. Stockholm is de hoofdstad van de naties en bestaat uit veertien eilanden, met meer dan 50 bruggen die het stadscentrum verbinden met het omliggende platteland. Het heeft ook een middeleeuwse oude stad, koninklijke paleizen en het openlucht Skansen Museum.

Er zijn veel manieren om Kerstmis in Zweden te vieren, van traditionele tot de meer ongewoon. Kerstmis is de belangrijkste vakantie in Zweden, en kerstavond is een tijd om te zien hoe kaarslichtprocessies door de kerken. Het is een traditie om RisGrynsgrot te proberen, dat rijstpap is gegarneerd met een amandel.

De Zweedse kalender heeft ook een verscheidenheid aan vakantievieringen, waaronder de populaire nieuwjaarsdag, die op 1 januari wordt gevierd. Het land viert ook Epiphany, de eerste dag van het christelijke jaar. Het traditionele rood-wit kleurthema van het land is ook aanwezig in de kalender. Een andere populaire vakantie in Zweden is Good Friday, een klassieke rode dag. Veel bedrijven bieden werknemers een halve dag op vrijdag voor de vakantie.

Paaszondag is weer een vakantie gevierd door de Zweden. In Zweden wordt Pasen gevierd met de standaard geven van paaseieren, Pask genoemd. Deze paaseieren worden echter anders gemaakt dan die in het VK. Paaseieren in Zweden zijn gevuld met snoep in plaats van chocolade. Bovendien maken de meeste Zweden hun eigen Paskris, die takken zijn versierd met veren.

Reacties zijn gesloten.